В продължение на близо 80 години основателят на религиозната организация Легионерите

...
В продължение на близо 80 години основателят на религиозната организация Легионерите
Коментари Харесай

"Легионерите на Христос" признаха за 175 насилени деца

В продължение на близо 80 години създателят на религиозната организация " Легионерите на Христос " Марсиал Масиел и други свещеници са направили 175 акта на полово принуждение над деца и малолетни. В тези закононарушения са взели участие общо 33 сановници, се оповестява в отчета, оповестен на сайта на организацията.

" От 1941 година до наши дни 175 малолетни са станали жертви на полово принуждение, извършено от общо 33-ма свещеници на Конгрегацията. В тази численост има поне 60 малолетни, които са били подложени на насилия персонално от страна на отец Марсиал Масиел ", се споделя в пояснението към отчета.

Отчетът е сборна статистика за 21 страни, в които работи католическият медал, учреден в Мексико през 1941 г. От 33-мата свещеници, упрекнати в принуждение, шестима към този момент са покойници, един е наказан, а един е следствен. В момента в организацията има към 800 свещеници и 1000 семинариста.

Според отчета, историческият разбор за принуждение над малолетни в организацията " е разкрил вериги от принуждение, така като жертва на Легионер с течение на годините самичък става агресор, повтаряйки върху други претърпяното принуждение. В този смисъл е алегорично, че 111 души от юношите, жертви на действията на Конгрегацията, са били в действителност жертви на Марсиал Масиел - негови или жертви на неговите жертви ".

Основателят на католическата " Конгрегация легионери на Христос " и на светското католическо движение Regnum Christi (то има 65 000 последователи) Марсиал Масиел умря през 2008 година, на 87-годишна възраст. Две години по-рано папа Бенедикт XVI в профил мексиканския духовник от каноничния процес, откакто се срещна обширно с обвиняванията против него.

Тогава публично бе предложено на преподобния Масиел, " предвид на неговото внимателно здраве - да се откаже от каноничния процес и да се отдаде на живот, изпълнен с молитви и смирение, отказвайки се от всяко публично служение “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР